Optredens

The More The Mary winnaars Het Rotterdams Open Podium 2013!

Afgelopen vrijdag 12 april hebben we de vakjuryprijs van de finale van het Rotterdams Open Podium in Theater Zuidplein gewonnen! De hoofdprijs is een avondvullend optreden in het seizoen 2013-2014 in Theater Zuidplein en professionele begeleiding van het theater.

We zijn er heel erg blij met deze prijs, en kijken nu al naar de theatershow uit!

Ook een groot dank aan iedereen die ons hebben gesteund tijdens ons werkproces en/of een bijdrage hebben geleverd aan het ontwikkelen van ons show tot nu toe. Een speciale dank aan choreograaf Jaakko Toivonen, regisseurs Henriette Benzacken en Marjan Barlage!

Lees hier het officiële bericht over de finale, op de website van het Rotterdams Open Podium.

zuidplrop809
©Hans Hordijk fotografie

Rotterdam!

Gisteren hebben we unaniem de vakjury prijs voor de 2e voorronde Rotterdams Open Podium 2012-2013 gewonnen!

"Goed nagedacht over de sfeer en de aankleding. Leuk duo, mooie en zuivere samenzang. Een strak en theatraal optreden. De ervaring spat eraf. En een leuke eigen aanpak van Tom Waits. Het publiek hing aan jullie lippen en het was mooi om te zien. Goede timing en gevoel voor humor."
We zijn heel erg blij met het positieve commentaar en met onze “diploma”!


792348_10151673353799377_1281944419_o

We kijken uit naar 12 april - dan staan we in de seizoensfinale in de grote zaal van Theater Zuidplein! Tot dan zijn we bezig met ons programma nog verder te ontwikkelen, zowel theatraal als muzikaal met nieuw repertoire. 16 april treden we op in de Bibliotheek in Schipluiden, en zullen er ook nieuwe liedjes te horen zijn.

Van welk lied van Tom Waits zou JIJ willen dat wij er een versie van maken??Amsterdam!

Op dinsdag 6 november geven wij een kort proefje van ons programma ‘Tom Waits in a New Coat of Paint’ in Theater De Engelenbak in Amsterdam tijdens de Open Bak. De Open Bak wordt deze keer gepresenteerd door Theun Plantinga. Welkom!

Kaarten voor de Open Bak kunnen gereserveerd worden via de kassa van
De Engelenbak.

Pasted Graphic

Gezellig in het huiskamerrestaurant

Gisteren hebben we een gespeeld in het sfeervolle huiskamerrestaurant Indigo in Schipluiden. Kijk op onze Facebook Pagina voor een videoclip! En terwijl je op Facebook bent, kun je ons ook leuk vinden! :)

547038_10151492370449377_1516931089_n

Hosts gezocht!

Begin 2013 vieren wij ons 1-jarig bestaan als duo! En gaan wij op 1-year Anniversary Tour - onder andere in jouw huiskamer! Het wordt een feest!!

Wij zijn op zoek naar hosts voor deze tour. Lijkt het jou leuk om jouw huiskamer beschikbaar te stellen voor een concert tijdens deze speciale huiskamertour van The More The Mary? De gastheer of gastvrouw wordt niet belast met kosten tijdens deze tour!
Hier kun je alles erover lezen.


Pasted Graphic 14

Een nieuwe duo-naam

We hebben een nieuwe naam!

Omdat er een gospel-duo bestaat in Amerika dat ook MaryMary heet zijn wij genoodzaakt geweest onze naam te veranderen. De andere Marys zijn best bekend (weet je nog, de dames van “Shackles”…?) maar wij kwamen er pas nu achter… Ach ja, je kunt niet alles in de gaten houden ;)

Even jammer, maar de naam die we nu hebben is eigenlijk nog leuker:

THE MORE THE MARY. Zo zullen wij nu als duo door het leven gaan!

Toch hebben wij afgelopen zaterdag een optreden kado gedaan aan de winnares van onze duonaam-wedstrijd. Zij heeft ons geïnspireerd om de naam Mary te gebruiken. Wij hebben namelijk allebei de naam Maria als tweede en derde naam. En zo geschiedde...

Het kado-optreden was erg leuk. Een zeer gezellige tuin met muzikaal dankbare gasten. En weer zo’n leuk podium!


Pasted Graphic 3

Onze eerste recensie!

Gisterenavond hebben we gespeeld in een huiskamer in 's Gravenzande. Dit mooie groene kleed was ons podium!

Pasted Graphic 2


Zomaar, een feestje. Waarom niet? Er hoeft eigenlijk geen reden te zijn om een feestje te geven. Het was gezellig. Iedereen vindt het gewoon fijn om zich te laten verwennen. Te laten verwennen met een optreden, een drankje, een hapje en een verwarmend vuurtje in de tuin.

In het gezelschap waren aanwezig recensent Giel van der Hoeven en fotograaf Arjan Vermeer.
Er staat een fijne review van ons optreden op de website van
The Blues Alone.

Hier een citaat:

Maar hoe klinkt de muziek van Tom Waits zonder diens doorleefde stem dan? Nou, verrassend goed in dit geval. Het was even wennen in het begin maar na een paar nummers overstemt het gezang van de twee nachtgalen het gemis van de nachtbraker. Omdat de essentie van Waits zijn muziek overeind blijft en wordt aangevuld met muzikale én theatrale spitsvondigheden. De integrerende metaforen, de troost, maar ook de humor, de relativering en zelfs de waanzin die Waits zijn werk zo kenmerken zijn ook bij MaryMary aanwezig.

Spelen in mooi Friesland

Pasted Graphic 8

Oldeberkoop, een mooi Fries brinkdorp werd in 1228 Brokope genoemd. De prachtige omgeving van het dorp en de karakteristieke gebouwen heeft Mara Eijsbouts als décor gekozen voor haar café restaurant theater, dat zijn naam mede dankt aan het oudste kunstenaarscafé in Parijs: Le Procope.

Wat was het gezellig daar!

Pasted Graphic 9

Barcarolle

Hier kun je naar onze versie van ‘Barcarolle’ luisteren, van Tom Waits zijn plaat ‘Alice’!

Hell above and heaven below...

Pasted Graphic 6

Gisteren hebben we een concert gegeven in de sfeervolle Joriskapel in Delft.

Utrechts Kleinkunstfestival

A good man is hard to find, only strangers sleep in my bed...

Pasted Graphic 4

Huiskamerconcert organiseren? Doen!

Vanmiddag hebben wij weer opgetreden, het was een prive-georganiseerd huiskamerconcert. Wat een goed idee toch!
Het is zo eenvoudig en o zo leuk. Er bestaan natuurlijk al huiskamerconcerten-organisaties, maar het is nog leuker als de initiatieven ook uit de prive sfeer komen.

Bij wie is het de volgende keer?!

Onderaan een herinnering uit de huiskamer van de Familie Geels, tijdens Festival
Cult Royale.


Lazy Sunday Soul Food

Eten, drinken en muziek. Dat klinkt altijd goed! 25 Maart is de aftrap van de eerste Lazy Sunday Soul Food. Een initiatief van Kittie Boone die haar passie voor koken combineert met een optreden van ons. Uiteraard met Tom Waits in a New Coat of Paint. De middag vindt plaats in Rotterdam. Aanmelden gaat via de site van Kittie, RoerOm.

Wij zijn nog steeds op zoek naar een hele goede duo naam. Wie de beste verzint krijgt een huiskamerconcert kado!
We zoeken een naam die niet in relatie staat tot ons Tom Waits project.
Wie o wie?

Cult Royale

Tijdens festival Cult Royale kreeg Tom Waits In A New Coat Of Paint een mooie plek in de huiskamer van de Familie Geels. Wij speelden ons programma afwisselend met de getalenteerde singer-songwriter Channah.

Een grote huiskamer maar te klein voor het aantal bezoekers, dat ons wilde zien! Sorry mensen, het deurbeleid hebben we heel soepel uitgevoerd, maar toch konden jullie niet meer naar binnen. Jullie stonden met de neuzen tegen het raam gedrukt. Volgende keer een geluidsinstallatie en stoeltjes in de tuin?
De reacties waren verpletterend enthousiast en zeer hartverwarmend. Wat wil je nog meer...

Pasted Graphic 10


Een mooi begin voor ons project!

“Turn the spit on that pig, kick the drum, here we come, and we will tango 'til you're sore!”


Pasted Graphic 1

Tom Waits in a New Coat of Paint

katja-esther-huiskamer

Gisteravond hebben wij onze eerste try-out/open doorloop/gezellig concertje opgevoerd. Ons programma Tom Waits in a New Coat of Paint is een feit! Het afgelopen jaar zijn wij met volle passie in het repertoire van Tom Waits gedoken en zijn aan het arrangeren geslagen. Inmiddels hebben we een klein programma waar we mee kunnen optreden. Het was een leuke avond in Blijdorp, Rotterdam. Iedereen is zeer gastvrij ontvangen in de huiskamer van Mathijs en Jaakko. Morgen treden wij vier keer op tijdens het festival Cult Royale in Schipluiden.