The More The Mary winnaars Het Rotterdams Open Podium 2013!

Afgelopen vrijdag 12 april hebben we de vakjuryprijs van de finale van het Rotterdams Open Podium in Theater Zuidplein gewonnen! De hoofdprijs is een avondvullend optreden in het seizoen 2013-2014 in Theater Zuidplein en professionele begeleiding van het theater.

We zijn er heel erg blij met deze prijs, en kijken nu al naar de theatershow uit!

Ook een groot dank aan iedereen die ons hebben gesteund tijdens ons werkproces en/of een bijdrage hebben geleverd aan het ontwikkelen van ons show tot nu toe. Een speciale dank aan choreograaf Jaakko Toivonen, regisseurs Henriette Benzacken en Marjan Barlage!

Lees hier het officiële bericht over de finale, op de website van het Rotterdams Open Podium.

zuidplrop809
©Hans Hordijk fotografie

Nieuwe promo-foto's door Megin Zondervan

Afgelopen maandag hebben we nieuwe promo-foto’s gemaakt met fotograaf Megin Zondervan.
Het was heel erg koud buiten op de paardenkoets!

110_The_More_The_Mary
©Megin Zondervan

Even voorstellen: nog een Maria

Hier zijn een aantal facts over ons tweede Maria:

Katja Maria Slotte, geboren en opgegroeid in west-Finland, in een dorpje waar 90% van de bevolking Zweedstalig is. Sinds een jaar of elf woont zij in Nederland, en werkt als freelance zangeres, pianiste en zangdocente. Katja haalde haar Master’s met als studierichting Zang Lichte Muziek en Muziekpedagogiek aan de Sibelius-Academy in Helsinki, en studeerde Braziliaanse muziek en Jazz aan het Rotterdams Conservatorium. In Kopenhagen specialiseerde zij zich tijdens een 3-jarige studie bij Complete Vocal Institute in zangtechnieken, en geeft nu als Authorised CVT Teacher les aan zangers in elk genre.

Katja heeft als zangeres en pianiste gewerkt in verschillende formaties van Braziliaanse muziek en Jazz tot Pop, Scandinavische volksmuziek en in theatervoorstellingen. Behalve in The More The Mary is ze op dit moment ook te horen in een duo samen met de Duitse pianist Thomas Böttcher.

Katja 4185zp
Foto: Keke KeukelaarEven voorstellen: Maria

Wie is ‘Mary’ in ‘The More The Mary’?

Dat zijn we allebei! Esther’s doopnaam is Esther Johanna Maria, en Katja heet Katja Maria.


Hier zijn een aantal ‘facts’ over
Esther Johanna Maria van Es:

foto-esther-kln

Sinds haar studie aan het Rotterdams Conservatorium, Zang Lichte Muziek, werkt Esther als freelance zangeres en zangcoach. Na haar studie heeft ze een aantal jaar opgetreden met haar eigen werk onder de naam Karol. Esther heeft een
zangpraktijk aan huis en leidt een koor, Koor van Es. Zeven musicals lang is zij onderdeel geweest van het artistiek team van de Musicalschool van de SKVR in Rotterdam.

Behalve in The More The Mary, is Esther ook te horen in een aantal andere bezettingen. In de close-harmony groep
Stars & Belles zingt zij de sopraanpartij. Af en toe zingt zijn ook mee als backing vocaliste bij Charlie Dée.


Morgen maak je kennis met de tweede Maria in The More The Mary!

Rotterdam!

Gisteren hebben we unaniem de vakjury prijs voor de 2e voorronde Rotterdams Open Podium 2012-2013 gewonnen!

"Goed nagedacht over de sfeer en de aankleding. Leuk duo, mooie en zuivere samenzang. Een strak en theatraal optreden. De ervaring spat eraf. En een leuke eigen aanpak van Tom Waits. Het publiek hing aan jullie lippen en het was mooi om te zien. Goede timing en gevoel voor humor."
We zijn heel erg blij met het positieve commentaar en met onze “diploma”!


792348_10151673353799377_1281944419_o

We kijken uit naar 12 april - dan staan we in de seizoensfinale in de grote zaal van Theater Zuidplein! Tot dan zijn we bezig met ons programma nog verder te ontwikkelen, zowel theatraal als muzikaal met nieuw repertoire. 16 april treden we op in de Bibliotheek in Schipluiden, en zullen er ook nieuwe liedjes te horen zijn.

Van welk lied van Tom Waits zou JIJ willen dat wij er een versie van maken??