Recensies

Rotterdam!

Gisteren hebben we unaniem de vakjury prijs voor de 2e voorronde Rotterdams Open Podium 2012-2013 gewonnen!

"Goed nagedacht over de sfeer en de aankleding. Leuk duo, mooie en zuivere samenzang. Een strak en theatraal optreden. De ervaring spat eraf. En een leuke eigen aanpak van Tom Waits. Het publiek hing aan jullie lippen en het was mooi om te zien. Goede timing en gevoel voor humor."
We zijn heel erg blij met het positieve commentaar en met onze “diploma”!


792348_10151673353799377_1281944419_o

We kijken uit naar 12 april - dan staan we in de seizoensfinale in de grote zaal van Theater Zuidplein! Tot dan zijn we bezig met ons programma nog verder te ontwikkelen, zowel theatraal als muzikaal met nieuw repertoire. 16 april treden we op in de Bibliotheek in Schipluiden, en zullen er ook nieuwe liedjes te horen zijn.

Van welk lied van Tom Waits zou JIJ willen dat wij er een versie van maken??Onze eerste recensie!

Gisterenavond hebben we gespeeld in een huiskamer in 's Gravenzande. Dit mooie groene kleed was ons podium!

Pasted Graphic 2


Zomaar, een feestje. Waarom niet? Er hoeft eigenlijk geen reden te zijn om een feestje te geven. Het was gezellig. Iedereen vindt het gewoon fijn om zich te laten verwennen. Te laten verwennen met een optreden, een drankje, een hapje en een verwarmend vuurtje in de tuin.

In het gezelschap waren aanwezig recensent Giel van der Hoeven en fotograaf Arjan Vermeer.
Er staat een fijne review van ons optreden op de website van
The Blues Alone.

Hier een citaat:

Maar hoe klinkt de muziek van Tom Waits zonder diens doorleefde stem dan? Nou, verrassend goed in dit geval. Het was even wennen in het begin maar na een paar nummers overstemt het gezang van de twee nachtgalen het gemis van de nachtbraker. Omdat de essentie van Waits zijn muziek overeind blijft en wordt aangevuld met muzikale én theatrale spitsvondigheden. De integrerende metaforen, de troost, maar ook de humor, de relativering en zelfs de waanzin die Waits zijn werk zo kenmerken zijn ook bij MaryMary aanwezig.